Photos

Πληροφορίες για την Κατερίνη

Online κρατήσεις

Το ξενοδοχείο Korali απέχει 6 χλμ. από την Κατερίνη και 68 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Ο Όλυμπος βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων. Κοντά στο ξενοδοχείο βρίσκονται επίσης ένα εμπορικό κέντρο και πολλά μπαρ και κέντρα νυχτερινής διασκέδασης.

Πληροφορίες για την Κατερίνη

Στην Μακεδονία, χτισμένη στον κάμπο που σχηματίζεται ανάμεσα στα Πιέρια και τον Όλυμπο βρίσκεται  η Κατερίνη, η πρωτεύουσα του νομού Πιερίας. Η πόλη οφείλει το όνομά της, στην προστάτιδά της Αγία Αικατερίνη του Σινά. Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, καθώς συνδυάζει την ομορφιά του βουνού και της θάλασσας και έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη πόλη με πλούσια οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.

Αξιοθέατα στην Κατερινη

  • Η Εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης

Είναι ένα μικρό εκκλησάκι. Περιέχει σημαντικές αγιογραφίες και η είσοδος είναι διακοσμημένη με ανάγλυφους σταυρούς μέσα σε λαξεμένες κυκλικές εσοχές.

  • Ο Αρχαίος Τάφος

Ανακαλύφθηκε στη χωματερή της Κατερίνης, 2 χλμ. έξω από την πόλη Είναι ένα μεγάλο ορθογώνιο μνημείο με δύο θαλάμους και χρονολογείται στο δεύτερο τέταρτο του 4ου π.χ. αιώνα.

  • Η Βυζαντινή Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Κονταριώτισσα

Είναι έργο βυζαντινού ρυθμού και χρονολογείται από τον 11 αιώνα. Πρόκειται για το παλαιότερο σωζόμενο βυζαντινό μνημείο στην Πιερία. Στην ίδια περιοχή υπάρχει και νεκροταφείο της πρώιμης εποχής του σιδήρου.

Μουσεία - Μνημεία

  • Δίον

Στους πρόποδες του Ολύμπου 17 χλμ. νότια από την Κατερίνη και μόλις 5 χλμ. από τις πιερικές ακτές, σε μια καταπράσινη περιοχή βρίσκεται το αρχαίο Δίον. Το Δίον ήταν η ιερή πόλη των Μακεδόνων και το όνομά του συνδέεται με το Δία. Για περισσότερες πληροφορίες http://odysseus.culture.gr/h/3/gh351.jsp?obj_id=2508

  • Το κάστρο του Πλαταμώνα

Το κάστρο του Πλαταμώνα αποτελεί ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο του νομού Πιερίας. Βρίσκεται σε στρατηγική θέση νοτιανατολικά του Ολύμπου  και είναι κάστρο-πόλη της μεσοβυζαντινής περιόδου. Για περισσότερες πληροφορίες  http://odysseus.culture.gr/h/3/gh352.jsp?obj_id=7961

  • Αρχαία Πύδνα

Ήταν σημαντική πόλη και χάρη στο λιμάνι της και τη στρατηγική της θέση, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα των Μακεδόνων. Στη δυτική ακτή του Θερμαϊκού, 1 χλμ. νότια του Μακρυγιάλου βρίσκονται τα ερείπια του κάστρου και της βυζαντινής επισκοπής κίτρους. Για περισσότερες πληροφορίες http://www.pieria-tourism.gr/pydna.html

  • Αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας

Βρίσκεται 13 χλμ. νοτιοανατολικά της Βέροιας και είναι ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος που πρέπει να επισκεφτείτε. Για περισσότερες πληροφορίες http://odysseus.culture.gr/h/3/gh351.jsp?obj_id=2362

Εκδρομές – Αξιοθέατα

Παραλία Κατερίνης

Κοντά στις ακτές του Θερμαϊκού κόλπου, βρίσκεται η Παραλία Κατερίνης που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο του νομού Πιερίας. Απέχει μόλις 8 χλμ. από την Κατερίνη. Τους θερινούς μήνες, η μαγευτική ακτή με την κρυστάλλινη θάλασσα και τη λεπτή άμμο φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες. Την ημέρα μπορείτε να δοκιμάστε θαλάσσια σπορ και να περπατήσετε στην αγορά καθώς υπάρχουν πολλά καταστήματα. Η νυχτερινή ζωή είναι  συναρπαστική και δε θα βαρεθείτε ποτέ.

Όλυμπος

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και σύμφωνα με τη μυθολογία στην κορυφή του κατοικούσαν οι δώδεκα Ολύμπιοι Θεοί. Ο Όλυμπος προσφέρει πολλές και όμορφες διαδρομές τόσο για έναν απλό πεζοπόρο όσο και για έναν έμπειρο ορειβάτη. Τα μονοπάτια είναι καλοδιατηρημένα και τα περισσότερα έχουν και ειδική σήμανση.

Λιτόχωρο

Βρίσκεται 24 χλμ. νότια από την Κατερίνη, συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το βουνό με τη θάλασσα και είναι μία από τις πιο γραφικές κωμοπόλεις. Είναι χτισμένο στις πλαγιές του Ολύμπου και για αυτό το λόγο αποκαλείται και “Πύλη των θεϊκών κατοικιών”. Από εδώ ξεκινούν όλες οι προσπάθειες για αναρρίχηση στον Όλυμπο.

Ελατοχώρι

Το ελατοχώρι αποτελεί έναν από τους ωραιότερους χειμερινούς προορισμούς καθώς διαθέτει χιονοδρομικό κέντρο. Απέχει μόλις 15 λεπτά από την Κατερίνη.

 	παραλία κατερίνης  	παραλία κατερίνης  	παραλία κατερίνης

send to facebook
print
send to friend